Knaben Alpinsenter

Vi holder nå på å få til en driftsmodell på alpinanlegget som vi håper vil være med på å løfte Knaben som destinasjon. Tre av de gamle eierne sammen med Sirdal Eiendom har nå gått inn og sikret konkursboet, men det er mye som skal på plass for at vi skal få snudd den negative driften av anlegget og ikke minst snøsikret anlegget.

Vi har som målsetning å lage et fond for et fremtidig snøanlegg, og holder på å skaffe priser på dette.

Det er per i dag litt vanskelig å si hva dette budsjettet kommer til å bli, men det er viktig at vi finner løsninger som gjør at man gradvis kan utbedre snøanlegget. Et problem er at man trenger en relativt stor kapital i første omgang, da det å få vann inn i anlegget er en relativt kostbar del av investeringen i snøanlegg. Derfor må vi ha en relativt stor kapital i første omgang noe vi ikke vil klare alene.

Fondet vi ønsker å opprette er et frivillig fond der det er opp til hver enkelt hytteier å være med, det samme gjelder for utbyggere, grunneiere, underleverandører og andre næringsdrivende. Det vil også bli sendt en søknad til Kvinesdal kommune og vi har fått positive tilbakemeldinger fra de, om å være med på et snøanlegg i alpinsenteret.

Dette fondet håper vi å få på plass så fort som mulig, og målsetningen er å komme i gang med første byggetrinn allerede neste år. Dette beror selvsagt på at vi har nok kapital til å sette i gang.

Slik vi ser for oss organiseringen av fondet er at det styres av en sammensatt gruppe fra hytteiere, næring og kanskje kommune. Dette vil ikke bli overført alpinanlegget før man er sikre på at investeringen i første byggetrinn av snøanlegget er fullfinansiert. Budsjetter for investeringen vil komme så fort vi har fått inn priser og funnet best løsning på å få vann inn i anlegget.

I dag har vi 3 alternativ for vann som det jobbes med, men det er en del faktorer som ikke er avklart. Så fort dette er avklart vil vi gi komme med et alternativ som vil være etter vår mening det mest fornuftige. Dette vil bli sett ut fra pris, funksjonalitet og kapasitet.

Som nevnt vil det være helt frivillig hvor mye hver enkelt hytteeier ønsker å gå inn med, men husk at dette vil gagne hele destinasjonen. Ikke minst kvaliteten på anlegget vil øke betydelig. Det er også null risiko knyttet til fondet, da det ikke vil bli brukt penger før man er sikre på at man har kapital til snøproduksjon. Pengene vil heller ikke kunne bli brukt til noe annet enn snøanlegg!

 

Det andre som må på plass er selve driften av anlegget, her må det gjøres en del for å få mer folk og ikke minst inntekter til Knaben, men det er ikke gjort i en håndvending. Jeg som daglig leder i Sirdal Eiendom, har vært med på å skape det som i dag er Sirdal Skisenter. Jeg har vært daglig leder for begge de selskapene som i dag utgjør Sirdal Skisenter i flere år, av og på siden 2005, siste gang var i 2015/16 sesongen. Jeg vil bli med som en konsulent på driften av anlegget og håper at vi også kan gjøre en del raske grep for å bedre driften, men det er umulig å gi noen garantier, jeg vil heller ikke ta noe honorar for timene jeg bruker med alpinanlegget, men håper på sikt at vi skal være med å utvikle hytteområder her på Knaben. En ting som er viktig i arbeidet med driften er at dere, som brukere kommer tilbake med positive og negative tilbakemeldinger, også på det som har vært. Det vil gjøre det lettere å gjøre raske forandringer. Jeg vil også trenge å se anlegget i drift, dette for å kunne gjøre meg opp meninger om hvordan jeg ville gjort eventuelle forandringer, for så å få de implementert i anlegget.

 

Som en del i å sikre driften av anlegget ønsker vi å gå ut til dere hytteiere og selge et sesongkort som ikke er personlig. Det vil si at hvem som helst i prinsippet kan bruke kortet. Dette kortet koster normalt 5000 kroner, men vi ønsker å skrive en avtale med dere på 3 år og at dere da betaler 3000 kroner per kort årlig. Vi håper at det skal være mulig å selge 200 slike kort. Dette vil da gi oss en driftskapital hvert år på 600 000 kroner.

Det er svært viktig at selskapet har positiv drift og det bør vi få til, men det er i dag svært usikkert med snø. Jeg mener at det er en del grep vi kan gjøre, vertfall for å bedre mulighetene for tidligere snø. Ikke kun gjennom snøanlegg.

Noen mindre investeringer i bakken tror jeg vil gi oss en større sjanse for å åpne, men igjen her er det ikke noe garantier.

Jo mer sesongkort vi her selger desto mer kan vi få på plass, både foran sesongen og i sesongen.

 

Jeg har også forstått det slik at mange ønsker å kjøpe sesongkortet, men må ha en garanti for at det blir snøanlegg.

Det jeg kan si i forhold til det, er at vi skal jobbe hardt mot å få dette til, da gjennom fondet som skal opprettes. Jeg er ikke i tvil om at vi skal få dette til. Derfor vil det være mulig selv om dere nå går inn på en 3 års avtale, å si denne opp. Dette kan gjøres om vi ikke har klart å få på plass dette fondet, samt fått inn betydelige summer til snøanlegg.

Skulle det være slik at vi ikke har klart å finansiere første byggetrinn til neste år, og dere føler det ikke er gjort nok for å få dette til, så kan dere kansellere kortene de 2 neste årene.

 

Jeg håper at vi skal få til et bra samspill mellom oss i alpinsenteret og dere hytteeiere. Får vi et bra sesongkort salg her så kan vi som nevnt få gjort en del småting før sesongen og ikke minst fått en god start på driften av Knaben alpinsenter!

 

Jeg gleder meg til å få lov å være med på driften av anlegget og håper og tror at jeg skal kunne bidra med å øke inntekter slik at vi kan ha et levedyktig anlegg her på Knaben.

Jeg hadde ikke vært her om jeg ikke hadde tro på at det er mulig å snu denne driften!

 

Bestill heiskort gjennom deres respektive hytteforeninger så skal vi gjøre det vi kan for at vi skal få til en fantastisk sesong her på Knaben!

 

Det vi trenger av info per hytteier er:

 

Navn på hytteiere

Navn på vellaget dere er del av

Hyttenummer

Mail

 

Vi håper å komme i gang med forberedelsene så fort som mulig og håper at vi kan få inn svar fra dere relativt raskt.

 

Mvh

Øystein Tjørhom

Konsulent og medeier Knaben Alpinsenter AS

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.