Status for “Stiftelsen for støtte til skitrekk på Knaben”

Her komme en liten statusrapport fra «Stiftelsen støtte til skitrekk på Knaben»
Det å drive skitrekk på Knaben har på langt nær gitt eierne god forretning. Med et akkumulert underskudd siden 2009 på over 1,3 millioner kroner, er det forståelig at viljen til videre drift var svært liten. Utover gleden av å kunne renne i trekket, var det åpenbart for flere at verdien på hytter, tomter og forretninger var avhengig av at skitrekket var i fast drift.

Etter et initiativ fra blant andre Roar Selland, hytteeier på Kvinavegen hyttegrend, ble det som kjent satt i gang et arbeid for å skaffe penger til et nytt driftsselskap. Ideen var at selskapet skulle være eid av alle med positiv interesse for Knaben – hytteeiere, næringsliv og grunneiere samt tomteutviklere.

Responsen var svært god. Spesielt fra de nye hytteeierne på Knaben, det lokale næringslivet og ikke minst tomteutviklere. I prosessen ble også konseptet av praktiske årsaker endret. Det ble nå slik at de innsamlede pengene ble satt av i et fond, som skulle gi delvis støtte til dekning av underskudd. Da forutsatt at anlegget faktisk ble drevet det aktuelle året. Fondet styres av et bredt sammensatt styre hvor representantene fra hytteeierne har flertallet. Styret består av Roar Selland, Kenneth Hansen, Anton Ivar Hunsbedt, Ole Jørgen Melleby og Sjur Hana. Styremedlemmene får ikke betaling og gjør jobben på dugnad.

Fondet er registret i stiftelsesregisteret med organisasjonsnummer 913 492 439. Revisor er Norgesrevisjon As og regnskapene føres av Vold Regnskap as.

Nå har fondet fungert i snart 4 år og vi har sett at det har vært en viktig bidragsyter til at eierne har sett positivt på videre drift.

Pr. 01.01.15 hadde fondet en kapital på 760.000,- kroner. Renteinntektene i 2014 var 28.000 kr. Støtte til trekket, inklusive kostnader til revisor, regnskapsfører og registrering av fondet var i 2014 Kr. 225.000,-. I 2012 og 2013 ble det ikke tatt penger fra fondets kapital, men renteinntektene for disse årene ble gitt til drift av trekket.

Fondet vil gradvis tappes og ende opp i null. Tanken (Håpet) er at stadig flere hytter på Knaben, styrker næringsgrunnlaget for skitrekket. Men vi håper god drift av trekket i sesongen 2014/15, gjør at fondet kanskje slipper utlegg til driftsstøtte for 2015. Vi har også fått på plass en sponsoravtale med Kvinesdal Sparebank, som gjør at vi fyller på litt penger underveis.

Vi vil også arbeide videre med sponsorer, slik at det skaffes litt løpende inntekter til fondet. Vil du ha logoen til selskapet ditt i trekket, kan du kontakte oss!

Det er også anledning til å bli med bidrag for nye hytteeiere og for de av dere som ikke ble med i første runde. Benytt konto nr. 3080.33.68259 – Merk betalingen med «Stiftelsen støtte til skitrekk på Knaben». (De som var med første runder betalte 10.000,- eller mer)

Vi setter pris om du kan videresende denne mailen til kjente på Knaben som kanskje kan tenke seg å bidra med støtte J

Du finner regnskapstall for 2014 og mer informasjon via: https://www.regnskapstall.no/informasjon-om-stiftelsen-stoette-til-skitrekk-paa-knaben-105278983S0 Regnskaper for 2015 er under utarbeidelse og vi vil ventelig ha klare disse ila en måneds tid. Da er det bare å følge samme link, så dukker 2015 tallene opp på skjermen din!

For stiftelsen støtte til skitrekk på Knaben

Sjur Elling Hana, Formann
sjur.hana@backe.no – + 47 98260045

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.