Referat fra befaring med NVE, 07.09.2009

Informasjon fra befaring

NVE hadde befaring mandag 7. september. Der deltok fylkeskommunens miljøvernavdeling, representanter fra kommunen, utbygger samt representanter fra Kvinaveien, Knaben vel og Løgeheia hyttegrend.

Utbygger tok representantene gjennom de tenkte planene. I løpet av befaringen var det 2 hovedbekymringer som ble reist spesielt.

  1. Tilgjengeligheten til fjellet. Her ble det påpekt at Finndalsvannet var et knutepunkt for ferdsel i flere retninger. Utbygger hadde sett for seg en trasse med overgang over elven mot Benkeheia og opp på toppen på sør-øst siden av Finndalsvannet. Dette fant representantene for hytteforeningen som en lite egnet rute. Terrenget der er ganske røft og man vil da miste muligheten for at alle kan komme seg videre. Det vil mer egne seg for de som kan ferdes i mer røft terreng. Og det er rimelig værhardt der slik at løypekjøring vil være svært vanskelig om ikke umulig. NVE mente at demningen nok kunne bygges slik at den kunne være overfartsvei også for løypekjøring. Det ble også påpekt at utbygger ikke hadde en klar plan for hvordan løypekjøring skulle løses. Inntrykket var at dette nok ville være en av betingelsene som ble stilt dersom konsesjonen ble innvilget.
  2. Det ble også reist bekymring rundt veien opp til anleggsområdet. Forståelsen er at det ikke vil være anleggsvirksomhet om vinteren, men i løpet av 2 sommer perioder. Under befaring ble det også lagt vekt på at man ikke skulle etablere nye annleggsveier, men benytte de som var fra før. Utbygger pekte på 2 alternativer hvor en skulle legges i terrenget der det ikke hadde vært anleggsvei tidligere, mens det andre alternativet var å benytte en tidligere anleggsvei.

I forkant av befaringen hadde hytteforeningene gitt innspill til utbyggingen, det hadde også enkelt personer og Kvinavegen hadde gitt et tilleggs innspill til det som hytteforeningene hadde gitt inn. (se referat på Løgeheia sine sider.)
NVE hadde gått gjennom disse på forkant.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.